Jeugdorkest

Sinds 1960 heeft fanfare Nooit Gedacht een afzonderlijk jeugdorkest. Door de jaren heen heeft het jeugdorkest verschillende invullingen gehad binnen onze vereniging. Het doel is echter altijd hetzelfde gebleven: De beginnende muzikanten, na een voorbereidende periode van individuele les, bij elkaar brengen en samen plezier beleven aan muziek maken en aanverwante activiteiten. Samen leren en vorderingen maken om later de overstap naar het ‘groot orkest’ te maken, maar ook vriendschappen sluiten binnen de eigen vereniging en met mensen van omliggende muziekverenigingen, door middel van gezamenlijke activiteiten zoals concerten, de jaarlijkse jeugdmuziekdagen

 

Jeugdslagwerkgroep Compleet van Slag is in 2017 gestart, en is een samenwerking tussen Muziekpunt Gorinchem en Muziekvereniging Nooit Gedacht.We willen jonge slagwerkers laten ontdekken dat slagwerk uit veel meer bestaat dan alleen een trommel.

Er wordt gespeeld op melodische slagwerkinstrumenten (xylofoon, marimba, vibrafoon), pauken, maar ook nog steeds op trommels, bekkens, drumstel en allerlei andere percussie.Muzikale leider is Ruben Romijn die zelf bekende popmuziek omzet naar bespeelbare bladmuziek voor de slagwerkgroep. De groep heeft inmiddels al een aantal keren succesvol opgetreden. De instap om mee te gaan doen is niet hoog, na een tijdje slagwerkles kun je al snel instromen.

 Repetitie is op vrijdag van 17.45 tot 18.45 uur, loop gerust eens binnen.