Muzikale leiding

Fanfare: o.l.v.  Neil van der Drift

“Neil van der Drift is wat je noemt een cultureel ondernemer. In 2015 rondde hij zijn Master of Music opleiding jazz drums en compositie succesvol af om in datzelfde jaar zijn debuutalbum New OId City uit te brengen met zijn band Neil van der Drift Group. Met deze 10-koppige band reisde hij onder meer af naar China om daar voor maar liefst 5 weken op tournee te gaan.

Inmiddels is Neil veel meer dan alleen uitvoerend muzikant en heeft hij zich, met zijn rol als een van de oprichters/directeuren van het Make It Jazzfestival, dirigent van diverse orkesten, producent van een theaterproductie en veelzijdig componist die met regelmaat wordt gevraagd voor diverse compositie opdrachten, ontplooid tot een culturele duizendpoot die in binnen- en buitenland een graag geziene gast is!”

 

 

 

Slagwerkgroep o.l.v. Pieter Visser

Pieter Visser werd geboren op 17 april 1960. In 1968 leerde hij bij Henk van Pelt de beginselen van de drumband muziek bij muziekvereniging “Irene” te Werkendam. Langzaam maar zeker kreeg hij interesse voor alles wat met muzieknoten te maken heeft. Hij werd daarbij door Henk van Pelt enorm gemotiveerd. Begin jaren 80 kwam daar nog de invloed van Joh. Kasen bij. Eén van de grootste hobby’s van Pieter is het componeren van drumband muziek. Deze hobby wordt door hem beoefend sinds 1974, maar sinds 1990 is hij er serieuzer mee bezig. Hij is een autodidact op het gebied van drumband instructie en drumband compositie. Via Joh. Kasen is Pieter in contact gekomen met muziekuitgever Tierolff. Later kreeg hij ook goede contacten met Da Capo Music, later overgaand in Dutch Music Partners. Veel van zijn werken zijn inmiddels uitgegeven. Van mei 1992 tot december 2003 was Pieter instructeur bij tamboerkorps “Crescendo” uit Nieuwendijk. Hij was van januari 1993 tot juni 2007 instructeur bij de drumband van Fanfarekorps “Door Eensgezindheid” uit Heukelum en sinds december 1993 bij slagwerkgroep Nooit Gedacht. Sinds het najaar van 2014 is hij weer terug op het oude nest bij “Irene” en doet daar de instructie van de slagwerkgroep, ontstaan uit een verenigingsactie met hoofdzakelijk oud leden van de drumband.

Jeugdorkest o.l.v Henk den Uyl

Henk den Uyl begon op tienjarige leeftijd met bugel spelen in de fanfare “De Bazuin” in Leerdam. Binnen een jaar nam hij plaats in het fanfare-orkest en ging, na enthousiaste zelfstudie, later de trompet bespelen.
In 1970 ging hij naar de Gorinchemse muziekschool, waar hij les kreeg van Arnold Wentink. In 1972 en 1973 behaalde hij de diploma’s A t/m D, waarvan A en C met onderscheiding. Gedurende zijn militaire diensttijd was hij als muzikant actief bij het Tamboerkorps der Interdance in Amsterdam. Na zijn diensttijd zegde hij zijn baan op bij de Amro-bank en ging hij naar het conservatorium in Utrecht. In 1981 studeerde hij af op trompet bij Willem van der Vliet.  Op de muziekschool in Gorinchem, later Kunstcentrum TOON was Henk, behalve trompetdocent, ook Coördinator Onderwijs. Vanuit deze functie hield hij contact met de basisscholen in de regio om muzikale workshops en projecten te realiseren. Momenteel dirigeert hij diverse jeugdorkesten, waaronder (sinds augustus 2009)  de jeugd van muziekvereniging Nooit Gedacht in Almkerk.

Compleet van Slag o.l.v Peter Bansberg

 

Na het behalen van zijn diploma’s Docerend en Uitvoerend Musicus aan het Rotterdams Conservatorium heeft hij zijn muzikale talenten bij tal van muziekprojecten mogen inzetten waaronder het werk bij het Nusantara Chamber Orchestra (Indonesië), diverse musicals van Joop van den Ende, paukenist slagwerker bij “The New London Chorale”, Kunstwerk, Het Nederlands Danstheater, Holland Marimba Duo, Palissander en natuurlijk de producties met het Holland Symfonie Orkest.

Dit alles wordt gecombineerd met een grote lespraktijk in de omgeving van Dordrecht en Gorinchem. Daar geeft hij les op alle slagwerkinstrumenten voor de klassieke én lichte muziek; voor individuele spelers en groepen zoals Compleet van Slag.

Hij beleeft er veel plezier in de leerlingen te laten groeien in hun muzikaliteit, met een groot bewustzijn voor ieders persoonlijke muzikale kwaliteiten en wensen.