Muzikale leiding

Fanfare: Joost van Genugten

In 1995 startte Joost van Genugten (1974) zijn professionele carrière als musicus als student Tuba Docerend Musicus aan het Brabants Conservatorium in Tilburg. Sinds die tijd is hij actief als musicus in de breedste zin van het woord. Na zijn tubastudie, waarvoor hij in 2000 zijn diploma behaalde, haalde hij een aantekening trombone bij Henri Aarts, studeerde bijvak Geïmproviseerd Muziek bij Hans Sparla, Ha-Fa directie bij Hardy Mertens en deed hij een nascholing Vakdocent Primair Onderwijs bij het Fontys concervatorium in Tilburg.

Als dirigent heeft hij ervaring in alle lagen van de blaasmuziek. Als vaste- en gast dirigent stond hij voor vele harmonie- en fanfare orkesten van de vijfde tot en met de eerste divisie en heeft daarnaast ook een aantal bigbands onder zijn hoede gehad. Naast fanfare Nooitgedacht  is Joost momenteel ook dirigent bij harmonie Aurora in Dongen.

Als instrumentalist speelde hij als bastubaïst van 1996 tot 2004 bij het Fanfarekorps Koninklijke Landmacht, en speelt hij sinds 2005 bij het Trompetterkorps der Koninklijke Marechaussee. Daarnaast speelt hij momenteel bij het Koperkwintet KWIVR, waarmee hij muziektheater voorstellingen maakt en bij de street brassband Dr. Brass. Verder heeft hij als tubaïst en trombonist ruime ervaring in blaasorkesten, symfonieorkesten, theaterproducties en kleine ensembles. Als muziekdocent was Joost jarenlang verbonden aan het voormalige Meierijs Instituut voor Kunsteducatie. Momenteel houdt hij zich bezig met diverse projecten aan de Zeeuwse Muziekschool.

Slagwerkgroep: Pieter Visser

Pieter Visser werd geboren op 17 april 1960. In 1968 leerde hij bij Henk van Pelt de beginselen van de drumbandmuziek bij muziekvereniging “Irene” te Werkendam. Langzaam maar zeker kreeg hij interesse voor alles wat met muzieknoten te maken heeft. Hij werd daarbij door Henk van Pelt enorm gemotiveerd. Begin jaren 80 kwam daar nog de invloed van Joh. Kasen bij. Eén van de grootste hobby’s van Pieter is het componeren van drumbandmuziek. Deze hobby wordt door hem beoefend sinds 1974, maar sinds 1990 is hij er serieuzer mee bezig. Hij is een autodidact op het gebied van drumbandinstructie en drumbandcompositie. Via Joh. Kasen is Pieter in contact gekomen met muziekuitgever Tierolff. Later kreeg hij ook goede contacten met Da Capo Music, later overgaand in Dutch Music Partners. Veel van zijn werken zijn inmiddels uitgegeven. Van mei 1992 tot december 2003 was Pieter instructeur bij tamboerkorps “Crescendo” uit Nieuwendijk. Hij was van januari 1993 tot juni 2007 instructeur bij de drumband van Fanfarecorps “Door Eensgezindheid” uit Heukelum en sinds december 1993 bij slagwerkgroep Nooit Gedacht. Sinds het najaar van 2014 is hij weer terug op het oude nest bij “Irene” en doet daar de instructie van de slagwerkgroep, ontstaan uit een verenigingsactie met hoofdzakelijk oud leden van de drumband. In het dagelijks leven werkt Pieter als gespecialiseerd analist op het Klinisch Chemisch Laboratorium van het Result Laboratorium, gevestigd in het Albert Schweitzer ziekenhuis te Dordrecht, waar hij zich de laatste tijd meer specifiek bezighoudt met de kwaliteitscontroles en het up to date houden van de vele voorschriften.

Jeugdorkest: Henk den Uijl

Henk den Uyl begon op tienjarige leeftijd met bugelspelen in de fanfare “De Bazuin” in Leerdam. Binnen een jaar nam hij plaats in het fanfare-orkest en ging, na enthousiaste zelfstudie, later de trompet bespelen.
In 1970 ging hij naar de Gorinchemse muziekschool, waar hij les kreeg van Arnold Wentink. In 1972 en 1973 behaalde hij de diploma’s A t/m D, waarvan A en C met onderscheiding. Gedurende zijn militaire diensttijd was hij als muzikant actief bij het Tamboerkorps der Interdance in Amsterdam. Na zijn diensttijd zegde hij zijn baan op bij de Amro-bank en ging hij naar het conservatorium in Utrecht. In 1981 studeerde hij af op trompet bij Willem van der Vliet.  Op de muziekschool in Gorinchem, later Kunstcentrum TOON was Henk, behalve trompetdocent, ook Coördinator Onderwijs. Vanuit deze functie hield hij contact met de basisscholen in de regio om muzikale workshops en projecten te realiseren. Momenteel dirigeert hij diverse jeugdorkesten, waaronder (sinds augustus 2009)  de jeugd van muziekvereniging Nooit Gedacht in Almkerk.