Muzikale leiding

Fanfare:                            o.l.v. Neil van der drift

“Neil van der Drift is wat je noemt een cultureel ondernemer. In 2015 rondde hij zijn Master of Music opleiding jazz drums en compositie succesvol af om in datzelfde jaar zijn debuutalbum New OId City uit te brengen met zijn band Neil van der Drift Group. Met deze 10-koppige band reisde hij onder meer af naar China om daar voor maar liefst 5 weken op tournee te gaan.

Inmiddels is Neil veel meer dan alleen uitvoerend muzikant en heeft hij zich, met zijn rol als een van de oprichters/directeuren van het Make It Jazzfestival, dirigent van diverse orkesten, producent van een theaterproductie en veelzijdig componist die met regelmaat wordt gevraagd voor diverse compositie opdrachten, ontplooid tot een culturele duizendpoot die in binnen- en buitenland een graag geziene gast is!”

Slagwerkgroep:                o.l.v. Pieter Visser

Pieter Visser werd geboren op 17 april 1960. In 1968 leerde hij bij Henk van Pelt de beginselen van de drumband muziek bij muziekvereniging “Irene” te Werkendam. Langzaam maar zeker kreeg hij interesse voor alles wat met muzieknoten te maken heeft. Hij werd daarbij door Henk van Pelt enorm gemotiveerd. Begin jaren 80 kwam daar nog de invloed van Joh. Kasen bij. Één van de grootste hobby’s van Pieter is het componeren van drumband muziek. Deze hobby wordt door hem beoefend sinds 1974, maar sinds 1990 is hij er serieuzer mee bezig. Hij is een autodidact op het gebied van drumband instructie en drumband compositie. Via Joh. Kasen is Pieter in contact gekomen met muziekuitgever Tierolff. Later kreeg hij ook goede contacten met Da Capo Music, later overgaand in Dutch Music Partners. Veel van zijn werken zijn inmiddels uitgegeven. Van mei 1992 tot december 2003 was Pieter instructeur bij tamboerkorps “Crescendo” uit Nieuwendijk. Hij was van januari 1993 tot juni 2007 instructeur bij de drumband van Fanfarekorps “Door Eensgezindheid” uit Heukelum en sinds december 1993 bij slagwerkgroep Nooit Gedacht. Sinds het najaar van 2014 is hij weer terug op het oude nest bij “Irene” en doet daar de instructie van de slagwerkgroep, ontstaan uit een verenigingsactie met hoofdzakelijk oud leden van de drumband.

Jeugdorkest:                    o.l.v. Koen Ross

Na het vertrek van Henk den Uyl, is de jeugdcommissie lang op zoek geweest naar een passende opvolger. We zijn superblij dat we onze nieuwe muziekdocent kunnen voorstellen: Koen Ross.

Hoi!
Mijn naam is Koen Ross en ik ga de trompet lessen en blazersklas verzorgen.

Even een kort voorstel rondje van mijn kant. Ik ben 25 jaar kom oorspronkelijk uit Zevenaar, maar woon sinds één jaar in Dordrecht, samen met mijn vriendin Rachel.
Door mijn vader ben ik aangestoken met het muziek virus. Eigenlijk, het trompet virus. Mijn vader speelt namelijk zelf trompet en het was een kwestie van tijd dat ik ook trompet ging spelen. Door te spelen in de plaatselijke Egerländer kapel, harmonie, fanfare en een soul/ funk bandje, was het al snel duidelijk dat ik naar het conservatorium wilde.
Mijn droom werd werkelijkheid, want vorig jaar ben ik afgestudeerd aan het conservatorium in Zwolle en sindsdien ben ik “officieel” actief in de muziek wereld als trompettist, maar ook als componist en arrangeur. Ik heb sinds die tijd hele leuke dingen mogen doen, met als hoogtepunten het spelen voor de Koningin en spelen op Lowlands.
Als muzikant vind ik het belangrijk om zo veelzijdig mogelijk te zijn. Je leer daar niet alleen veel van, maar het is ook super tof om verschillende stijlen te beheersen. Ik zelf doe dat door in verschillende gelegenheden te spelen. Ik speel bijvoorbeeld in een 7 mans Egerländer kapel, De Liemers Böhmische, in het Nationaal Jeugd Jazz Orkest, een blazerssectie met 4 horns, en ik speel in een koperkwintet genaamd Vieve Brass. Met Vieve Brass geven we niet alleen concerten, maar ook kindervoorstellingen.

Compleet van Slag:        o.l.v. Peter Bansberg

Na het behalen van zijn diploma’s Docerend en Uitvoerend Musicus aan het Rotterdams Conservatorium heeft hij zijn muzikale talenten bij tal van muziekprojecten mogen inzetten waaronder het werk bij het Nusantara Chamber Orchestra (Indonesië), diverse musicals van Joop van den Ende, paukenist slagwerker bij “The New London Chorale”, Kunstwerk, Het Nederlands Danstheater, Holland Marimba Duo, Palissander en natuurlijk de producties met het Holland Symfonie Orkest.

Dit alles wordt gecombineerd met een grote lespraktijk in de omgeving van Dordrecht en Gorinchem. Daar geeft hij les op alle slagwerkinstrumenten voor de klassieke én lichte muziek; voor individuele spelers en groepen zoals Compleet van Slag.

Hij beleeft er veel plezier in de leerlingen te laten groeien in hun muzikaliteit, met een groot bewustzijn voor ieders persoonlijke muzikale kwaliteiten en wensen.